Tidskapsel er et utrykk jeg bruker om gaver jeg har gitt til 2 små jenter hittil i forbindelse med hhv. navnefest og dåp. Konseptet går ut på at jeg samler så mye info jeg kan om fødselsdagen, fødselsåret generelt, navnet til barnet, både vestlig og kinesisk stjernetegn og gjerne litt om forholdet til mor og far. Dette skriver jeg ned i en bok som barnet får.

Sammen med dette har jeg skaffet VG og Dagbladet fra fødselsdagen, Se&Hør eller Her&Nå fra samme uke og en liten bok om stjernetegnet barnet er født under. Senere har jeg fulgt opp gavene med en hit-samling fra det aktuelle året (f.eks. Absolut Hits 2003), Hvem Hva Hvor, o.l.

Til min niese Anna fikk jeg også ordnet leireavstøpning av hender og føtter, samt at jeg designet et monogram som jeg fikk gravert i en signet (lakkstempel).

Jeg la også ved et fotografi som jeg tok av henne da hun var kun en dag gammel, og så ble det noen fine bilder fra selve dåpsdagen som er gøy å ha med.

Hvis man ikke har tilgang til keramikkovn, kan et alternativ være å bruke en finkornet trolldeig, eller man kan påføre ansiktsmaling e.l. under føtter og hender for så å lage et avtrykk på papir.

Til syvende og sist er det kun fantasien som begrenser hva man kan inkludere i en slik tidskapsel.

Det vanskeligste er å finne en passende eske som er stor nok til å få plass til alt sammen. Spesielt de sammenbrettede avisene gjør at man trenger en eske av en viss størrelse. IKEAs esker som er litt større enn A4 i bunnen kan brukes, og er ikke spesielt kostbare, men det er viktig å tenke på at dette skal tåle tidens tann og være fristende å ta frem senere. Alternativt kan man jo «oppgradere» med en skikkelig eske / skrin til en annen anledning.

 

 

Bestill tidskapsler